Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Košice získali milióny eur zo štrukturálnych fondov

KOŠICE – Mesto Košice získalo 4 049 658 eur z Regionálneho operačného programu Infraštruktúra vzdelávania. Ako informovala hovorkyňa košického magistrátu Lucia Mihoková, nenávratný finančný príspevok použije samospráva mesta na rekonštrukciu budov základných škôl, čo prispeje k skvalitneniu a modernizácii vyučovacieho procesu.

Mesto získalo financie na rekonštrukciu troch škôl - Kežmarská 28, Kežmarská 30 a Krosnianska 2. Mesto ako zriaďovateľ sa na realizovaní projektov bude finančne podieľať sumou 202 483 eur. Predpokladaný začiatok rekonštrukčných prác je naplánovaný na máj a ukončiť by sa mali v septembri 2009. Košice boli úspešné aj pri podávaní projektu Kvalitné vzdelávanie = kvalitné služby.

Z Operačného programu zamestnanosť a sociálna inklúzia získalo nenávratný finančný príspevok 365 133 eur. Sú určené na vzdelávanie v anglickom jazyku pre 220 zamestnancov Magistrátu mesta Košice. Projekt sa bude realizovať dva roky v trojmesačných intervaloch. Tento projekt si nevyžaduje spolufinancovanie.

Z operačného programu životné prostredie - odpadové hospodárstvo sa mesto uchádzalo o nenávratný finančný príspevok projektom Kompostáreň bioodpadov. Samospráva mesta uspela aj v tomto prípade a za vyše 3 750 912 eur budú mať Košičania do konca roka 2010 novú kompostáreň. Mesto sa bude spolupodieľať sumou 187 545 eur.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu