Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Trenčín vyčlenil na opravy ciest pol miliardy Sk

TRENČÍN - Pol miliardy korún (takmer 16,6 milióna €) investuje v budúcom roku Trenčiansky samosprávny kraj (TNSK) do opráv ciest II. a III. triedy, ktoré sú v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Je to dvojnásobná suma oproti tej, ktorú schválili krajskí poslanci na tento rok.

Aj keď cestári navýšenie sumy peňazí z rozpočtu vítajú, na najnutnejšie opravy by podľa riaditeľa Správy ciest TNSK Stanislava Lališa potrebovali asi 1,3 miliardy korún (43 152 095 €). Kraju patrí takmer 1500 kilometrov ciest. Na bežnú, tzv. kobercovú úpravu ciest pôjde 115 miliónov korún (vyše 3,8 milióna €), z čiastky sa má opraviť 39 kilometrov ciest.

Ďalších 385 miliónov (takmer 12,8 milióna €) kraj vyčlenil v kapitálových výdavkoch na finančne náročnejšie akcie. TNSK bude opravy ciest financovať z úveru 1,2 miliardy korún (39,83 mil. €), ktorý si vzal tento rok. Časť úveru už na opravy ciest kraj minul.

Predseda TNSK Pavol Sedláček uviedol, že na cesty nemohli z úveru v budúcom roku vyčleniť viac peňazí, pretože ich potrebujú na financovanie úspešných europrojektov. "Musíme mať pripravený balík peňazí na projekty, dokým nám financie nebudú refundované z Európskej únie,” povedal Sedláček.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu