Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Za vraždu trenčianskeho podnikateľa dostal 23 rokov

(Zdroj: Jupiterimages)

TRENČÍN – Krajský súd v Trenčíne dnes potvrdil 23-ročný trest pre Romana Mikoláška z Trenčína, ktorý podľa súdu dobodal podnikateľa Gabriela Solára. Viacnásobne súdne trestaný muž si trest odsedí vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Tento muž sa má postaviť aj pred Špeciálny súd pre stámiliónový podvod, ktorým pripravil tisíce ľudí o ich peniaze.

Podľa rozsudku prvostupňového súdu sa v súčasnosti 39-ročný Mikolášek v septembri 2007 na lesnej ceste v katastri obce Hoština časť Skalnaté (okres Púchov) v aute s trenčianskym podnikateľom Solárom pohádal, lebo mu údajne dlhoval 15-tisíc €. Napadol ho a následne 24-krát bodol, muža potom odtiahol do lesa. Zobral mu všetky osobné veci a pomocou platobnej karty vybral postupne v Břeclavi, Senici a Bratislave 84-tisíc slovenských korún, teda 2 788 € a 25-tisíc českých korún.

Mikolášek sa priznal, neskôr však začal tvrdiť, že pôvodné priznanie si policajti vynútili vyhrážkami a je nevinný.

Obžalobu voči Mikoláškovi má na stole aj Špeciálny súd v Pezinku. Muž údajne figuroval v podvode ďalšej slovenskej nebankovky. Podľa obžaloby spoločnosť Allegros koncom 90. rokov pripravila 2 427 klientov o takmer 247 miliónov korún, čo je v súčasnosti 8,2 milióna eur. “Termín pojednávanie nie je zatiaľ vytýčený,” povedala hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu