Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Za vraždu druha jej zvýšili trest na 15 rokov

BANSKÁ BYSTRICA – Na pätnásť rokov odňatia slobody sprísnil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici trest pre 54-ročnú Eriku Kocúrovú z Veľkého Krtíša.

Vyhovel odvolaniu prokurátora a pôvodne zločin zabitia prekvalifikoval na vraždu. Kocúrová usmrtila v opitosti svojho druha Ľudovíta, ktorého raz bodla do chrbta kuchynským nožom. Za zabitie druha odsúdil Okresný súd Eriku na desať rokov.

Prokurátor sa však odvolal a požadoval uznať vinu za vraždu a sprísniť trest. Odvolací senát mu vyhovel, ale trest vymeral miernejší vzhľadom na podmienky, za akých sa to stalo.

O štyri roky mladšieho druha Erika bodla po slovnom a fyzickom konflikte jeden raz do chrbta, ten zraneniu podľahol. Stalo sa to po takmer celodennom pití alkoholu a následnej hádke. Erika útok na druha, s ktorým si plánovali spoločnú budúcnosť a manželstvo, vysvetlila celodenným stresom a konfliktom so synom, jeho priateľkou a druhom.

Jej obhajca sa usiloval senát presvedčiť, že Erika bola obeťou domáceho násilia a konala v afekte, čím sa dožadoval mimoriadneho zníženia trestu. Jej úmysel zavraždiť druha obhajca vyvracal aj dôkazom, že napadnutému poskytla prvú pomoc, privolala záchranku a políciu. K útoku sa priznala a oľutovala ho. Aj na odvolacom konaní s plačom tvrdila, že Ľudovíta zabiť nechcela.

Erikin obhajca Peter Múkera nebol s verdiktom odvolacieho súdu spokojný a pripustil, že po dohode s klientkou podá návrh na mimoriadny opravný prostriedok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu