Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Za vraždu manželky dostal žiarlivý lesník 22 rokov!

Marián Spišiak
Marián Spišiak

BANSKÁ BYSTRICA – Žiarlivý lesník z Muráňa (37), ktorý zavraždil svoju manželku, dostal 22 rokov väzenia. Banskobystrický súd ho dnes uznal vinným.

Marián Spišiak zastrelil svoju 36-ročnú manželku Janku, matku dvoch detí, v máji minulého roka dvomi ranami z brokovnice. K vražde došlo v predajni Jednoty v Muráni, kde Janka pracovala ako predavačka. Lesník bol opitý, po čine mu namerali viac ako 2,4 promile. Priznal sa, že v ten deň vypil fľašu koňaku.

Krátko pred vraždou sa manželia rozprávali o možnom rozvode. Lesník sa prišiel do predajne spýtať, ako sa manželka rozhodla. Keď mu povedala, že s ním končí a odsťahuje sa aj s deťmi, začal strieľať. Prvým výstrelom ju zasiahol do hrudníka a brucha a druhým do hlavy. Utrpela smrteľné zranenia a podľa znalcov by ju nezachránila ani okamžitá lekárska pomoc.

Lesník sa priznal a oľutoval vraždu manželky, na ktorú žiarlil a podozrieval z nevery. Jej údajná nevera sa však nepotvrdila. Muž, na ktorého lesník žiarlil, na súde vypovedal, že Janka si od neho chcela požičať peniaze na byt. Otec zavraždenej nazval zaťovo konanie popravou.

Rozsudok nie je ešte právoplatný. Lesník sa voči nemu odvolal. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu