Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Zavraždili kamaráta, dokopali ho a poskákali mu po hlave, dostali 14 rokov

ŽILINA - Za vraždu kamaráta pôjdu dvaja žilinskí bezdomovci na 14 rokov do väzenia. Okresný súd v Žiline dnes schválil dohodu o vine a treste, uzavretú medzi Krajskou prokuratúrou v Žiline a obžalovanými Alexandrom Valentom a Mariánom Krajčím, a uznal ich vinnými z obzvlášť závažného zločinu vraždy v spolupáchateľstve.

Vymeral im 14-ročný trest odňatia slobody vo väzení s maximálnym stupňom stráženia. Proti rozsudku už nie je možné sa odvolať. Obžalovaný 40-ročný Alexander Valenta dnes na súde pôsobil zmätene, vyjadroval sa nezrozumiteľne, obhajkyňa musela tlmočiť jeho slová, tackal sa a počas verejného zasadnutia zaspával.

Keď ho sudca vyzval, že má právo na záverečnú reč, povedal: "Rybacia pomazánka." Napokon však uviedol, že rozsudku porozumel. Na chodbe pôsobil čulejšie a novinárom povedal zreteľne "dajte sa vypchať" a vyplazil im jazyk. S médiami nechcel komunikovať ani druhý obžalovaný, 37-ročný Marián Krajčí.

"Dajte mi pokoj," uviedol. Dvojica bezdomovcov zločin spáchala v apríli tohto roku. V unimobunke na Košickej ulici v Žiline, obývanej bezdomovcami, pod vplyvom alkoholu po slovnej hádke dobili svojho kamaráta, 50-ročného bezdomovca Jána Okuliara.

Udierali a kopali ho, najmä do hlavy a skákali mu po nej. Spôsobili mu zranenia, ktorým podľahol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu