Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Plánujú ďalšie dva mosty!

BRATISLAVA - Najväčším problémom dopravy v hlavnom meste sú mosty cez Dunaj. Ak sa upchá jeden z nich, skolabuje doprava v celej Bratislave. Preto je skvelou správou, že hoci piaty most ešte nie je dokončený, už sa plánuje výstavba šiesteho a siedmeho!

Most pre autá by mal stáť vo východnej časti mesta za Petržalkou. Stane sa súčasťou nultého dopravného okruhu. Cesta k nemu povedie poza Slovnaft k výpadovke na Šamorín. "V tomto období sa mesto snaží robiť všetko pre to, aby pripravilo potrebné podklady tak, aby sa o konkrétnej výstavbe mohlo uvažovať po roku 2010," povedala hovorkyňa magistrátu Eva Chudinová. Náklady konkretizovať nechcela a ani to, či pôjde o diaľničný alebo mestský most. Dodala však, že mesto požiada o finančnú pomoc štát.

V súvislosti s výstavbou v zóne Pribinova a na petržalskom brehu Dunaja sa uvažuje o ich prepojení mostom pre chodcov. Hovorí sa o podobnom projekte ako je londýnsky Milenium Bridge. Záujem o spojenie brehov potvrdil aj Branislav Kaliský zo spoločnosti Respect, ktorá projektovala zónu Pribinova. "Minimálny náklad na vybudovanie mosta pre chodcov bude určite okolo 800 miliónov korún," vysvetľuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu