Štvrtok23. máj 2024, meniny má Želmíra, zajtra Ela, Vanesa

Rybie kosti lekári vyberali aj tieto Vianoce, ošetrili i ďalších

BRATISLAVA - Lekári aj tento rok vyberali zapichnuté rybie kosti pacientom, ktorí od štedrovečerného stola putovali do nemocnice. Ošetrovali tiež prejedených ľudí, dôchodcov so zdravotnými problémami či ženu, ktorú pohrýzol jej pes. Tragicky sa skončila zrážka dvoch vozidiel na diaľnici pri Novom Meste nad Váhom, kde sa jeden z vodičov dostal do protismeru.

V bratislavskej ružinovskej nemocnici zaznamenali oveľa väčší nápor ako v bežné dni, vážne zranenia však nemuseli ošetrovať. "Mali sme 119 pacientov za 24 hodín, aj dnes už je to 80 ľudí," povedal popoludní ČTK lekár Marián Korec. Bežne vraj počas služby ošetria 70 až 80 ľudí.

S rybími kosťami pomáhali piatim pacientom, v nemocnici skončili aj tí, ktorí to so Štedrou večerou prehnali. Lekári riešili žlčníkové problémy i problémy s vysokým tlakom u starých ľudí. Podobné prípady evido tiež pracovníci Fakultnej nemocnice Louisa Pasteura v Košiciach, kde ošetrili od stredy do dnešného rána asi šesť desiatok pacientov.

"Na ošetrenie prichádzali hlavne kvôli problémom s vysokým krvným tlakom, kolapsovým stavom, bolestiam v hrudníku či hyperglykémii," vyrátala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová. Lekári na tamojšej chirurgii a traumatológii ošetrili počas Štedrého dňa a nočnej služby 80 pacientov, menej ako vo všedné dni.

"Pacienti prichádzali hlavne s rôznymi zlomeninami a reznými ranami, ale aj drobnými popáleninami, ku ktorým došlo pri varení jedla," spomenula hovorkyňa. Deti i starší ľudia prišli so zraneniami, ktoré sa im stali pri páde. Zrejme najkurióznejším prípadom bolo podľa hovorkyne zranenie 22-ročnejvali ženy, ktorú do líca pohryzol jej vlastný pes. Zranenia však vážne neboli. Niekoľko zranených turistov ošetrili aj horskí záchranári.

Jeden ľudský život si vyžiadala dopravná nehoda pri Novom Meste nad Váhom. Podľa Pavla Kudličku z trenčianskej polície sa na diaľnici D1 čelne zrazili dve autá po tom, čo sa do protismeru dostal 47-ročný vodič z Dubnice nad Váhom. Zrážku neprežil 30-ročný muž z Trenčianskych Teplíc, ktorého spolujazdkyňa skončila v nemocnici rovnako ako pravdepodobný vinník nehody.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu