Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

V Košiciach lekári ošetrili okolo 140 pacientov

KOŠICE - Pracovníci ambulancie Kliniky úrazovej chirurgie a traumatologickej ambulancie Centrálneho prijímacieho oddelenia na Triede SNP Fakultnej nemocnice L. Pasteura Košice ošetrili počas Štedrého dňa a nočnej služby dokopy 80 pacientov. Ako agentúru SITA informovala dnes hovorkyňa FNLP Jaroslava Oravcová, je to o čosi menej ako vo všedné dni.

Pacienti prichádzali hlavne s rôznymi zlomeninami a reznými ranami, ale aj drobnými popáleninami, ku ktorým došlo pri varení jedla. Viacero detí i starších ľudí utrpelo zranenia v dôsledku pádu či už na chodníku alebo doma.

"Azda najkurióznejším prípadom bolo pohryzenie psom. Dvadsaťdvaročnú ženu pohrýzol na Štedrý deň niekoľkokrát do líca údajne jej vlastný pes. Našťastie nešlo o vážne zranenia a po ošetrení mohla byť prepustená domov,“ povedala Oravcová. Pracovníci interných ambulancií dvoch centrálnych prijímacích oddelení FN L. Pasteura Košice ošetrili od včerajšieho do dnešného rána bezmála šesť desiatok pacientov.

Na ošetrenie prichádzali hlavne kvôli problémom s vysokým krvným tlakom, kolapsovým stavom, bolestiam v hrudníku či hyperglykémii. Na Štedrý mali rušnú službu aj košickí hasiči. Večer krátko pred deviatou im ohlásili požiar prístavby rodinného domu vo Veľkej Ide.

"V prístavbe boli uskladnený rôzny horľavý materiál, vrátane tlakovej fľaše s propán-butánom. Tá explodovala ešte pred príchodom hasičov a zdemolovala časť prístavby. Našťastie pri požiari nebol nikto zranený,“ informoval dôstojník operačného strediska HaZZ Košice Miroslav Betuš.

Doložil, že podľa odhadov požiar spôsobil škodu za približne desaťtisíc korún (približne 332 €) a hasiči uchránili hodnoty vo výške dva milióny korún (66 387 €).
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu