Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Rok 2008 hodnotia Slováci pozitívnejšie ako vlaňajšok

BRATISLAVA - Končiaci sa rok 2008 vnímajú obyvatelia Slovenska mierne pozitívnejšie ako predchádzajúci rok. Za priaznivý považovalo tento rok 68 percent Slovákov, opačný názor malo 29 percent opýtaných. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus, ktorého výsledky dnes zverejnili Hospodárske noviny.

Názory ľudí podľa analytika zrejme ešte neovplyvnila finančná kríza, ktorá aj na Slovensku spôsobila prepúšťanie v niektorých podnikoch.

"Ľudia zatiaľ nemajú pocit, že sa ich príliš dotkne finančná kríza," poznamenal riaditeľ Focusu Ivan Dianiška. "Tento rok ešte stále dobiehal ekonomický rast, ktorý priniesol najväčšie benefity mladšej a vzdelanejšej generácii s možnosťami uplatniť sa na trhu práce," dodal.

V porovnaní s vlaňajškom narástol podiel optimisticky naladených ľudí o štyri percentuálne body. Tých, čo vnímali uplynulý rok pesimisticky, ubudlo. Medzi optimistov sa zaraďovali najmä mladší ľudia, vysokoškolsky vzdelaní a s vyššími príjmami. Nepriaznivý rok mali najmä obyvatelia Slovenska nad 65 rokov, nezamestnaní či ľudia s nižšími príjmami.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu