Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tretia podozrivá obálka na Tomášikovej, tentoraz pre Csákyho

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA - Už tretiu podozrivú obálku adresovanú politikovi zadržali v priebehu troch dní na bratislavskej pošte na Tomášikovej ulici.

Ešte v nedeľu objavili na pošte zvláštnu obálku pre predsedu vlády, na druhý deň pre podpredsedu NR SR a v utorok pri preberaní zásielok našli list s bielym práškom adresovaný Úradu vlády, konkrétne pre vicepremiérovi pre európsku integráciu Pálovi Csákymu.

Ako agentúru SITA informovala zástupkyňa bratislavskej policajnej hovorkyne Alena Toševová, zásielku obvyklým spôsobom zaistili hasiči do špeciálneho kontajnera a pracovníci HaZZ zásielku za asistencie polície doručia na laboratórny rozbor do Banskej Bystrice.

K vysypaniu prášku nedošlo a nikto z pracovníkov pošty sa nedostal do priameho kontaktu s obsahom obálky. Ako dodala Toševová, odosielateľ zásielky okrem toho, že štát okráda o financie, ktoré sú vynakladané na expertízu podozrivých zásielok, dopúšťa sa aj trestného činu šírenia poplašnej správy. Vyšetrovateľ už vo všetkých troch prípadoch začal stíhanie na neznámeho páchateľa a za tento skutok mu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky alebo peňažný trest, v prípade vážneho ohrozenia až na päť rokov.

Podozrivé obálky objavili aj v utorok v Michalovciach. Pri odpadkových kontajneroch našla Michalovčanka desať zalepených obálok formátu A4 s neznámym obsahom. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová, obálky taktiež zaistili pracovníci HaZZ Michalovce a previezli ich do Štátneho zdravotného ústavu v Banskej Bystrici na expertízu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu