Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zrušili doživotie mužovi, ktorý mal zavraždiť dve družky!

TRENČÍN – Krajský súd v Trenčíne dnes zrušil doživotný trest pre 43-ročného Ivana Lencela z Chynorian, ktorý podľa obžaloby z pomsty úkladne zavraždil svoju priateľku Dajanu Miklášovú z Nedanoviec v okrese Partizánske. Prípad sa vracia späť na trenčiansky okresný súd. Podľa súdu boli porušené práva obžalovaného.

Sedemkrát trestaný Lencel už v minulosti jednu priateľku zavraždil, odsedel si 14 rokov. Krajský súd v Trenčíne sa od svojho vzniku v roku 1997 trestom na doživotie nezaoberal. Súd sa pri svojom rozhodnutí odvolával na procesný postup. Na prvostupňovom pojednávaní na okresnom súde totiž Lencela zastupoval náhradný právny zástupca, pretože jeho ustanovený obhajca bol práceneschopný.

Obžalovaný s tým nesúhlasil a dožadoval sa odročenia, okresný súd aj tak pojednával a vyniesol rozsudok. Krajský súd s odvolaním sa na porušenie základných práv obžalovaného vrátil vec na nové konanie. Lencel podľa obžaloby vraždil, pretože ho Dajana opustila. Počkal si na ňu v októbri minulého roka pred jej rodičovským domom s kuchynským nožom v ruke.

Bodol ju 11-krát, pričom jedno zasiahlo srdce. Podľa znalcov je agresívny, bezohľadný a je uňho vysoké riziko, že by po prepustení vraždil znova.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu