Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Mladík atakoval motorkou policajta, dostal 2 roky

BANSKÁ BYSTRICA – Na dva roky odňatia slobody podmienečne odsúdil dnes sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici 19-ročného Petra Sršňa z tohto mesta. Uznal ho za vinného z útoku na verejného činiteľa, pretože nezastavil policajnej hliadke a jedného z príslušníkov poranil.

Mladíka zastavovala policajná hliadka v obci Priechod pri Banskej Bystrici, kde jazdil na motocykli Jawa bez evidenčného čísla. Peter najprv ubral plyn, ale neskôr pridal a chcel policajtom ujsť.

Pritom motocyklom zachytil jedného z nich a spôsobil mu poranenia, ktoré si nevyžiadali práceneschopnosť policajta. Mladík tak použil násilie v úmysle pôsobiť na výkon právomoci verejného činiteľa. Peter Sršeň sa ku skutku priznal a oľutoval ho.

Jeho obhajca Ladislav Čendula vyhlásil, že Peter spanikáril a konal skratovo. Rozsudok je právoplatný. Sudca ho vyhlásil po tom, ako prijal dohodu o vine a treste, ktorú s prokurátorom uzavrel obvinený.

Podľa nej sa proti verdiktu súdu odsúdený nemôže odvolať. Sršeň musí tiež policajnému riaditeľstvu nahradiť škodu 12-tisíc korún (398 €).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu