Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

SDKÚ: Povoliť určitú hladinu alkoholu za volantom je nešťastné

BRATISLAVA - Povolenie určitej dávky alkoholu v krvi u vodičov je nešťastné a škodlivé pre účastníkov cestnej premávky.

„Ruší psychologickú hranicu, ktorá je v ľuďoch vžitá, a to keď šoférujem, nesmiem vypiť ani kvapku alkoholu,“ povedal dnes v parlamente poslanec Národnej rady SR za SDKÚ-DS Viliam Novotný. Jeho stranícky kolega Peter Markovič navrhol vypustiť ustanovenie, ktoré povoľuje určitú hladinu alkoholu v krvi.

Problémom predloženej novely podľa Novotného tiež je, že rezort zdravotníctva sa zbavuje zriaďovania záchytiek a navrhuje riešenie, ktoré je zlé.

Podľa poslankyne za ĽS-HZDS Kataríny Tóthovej nemožno presunúť kompetenciu zriaďovať záchytky na obce bez toho, že by štát dal na to prostriedky. „Súhlasím s názorom, že tento problém nie je komunálny, je celospoločenský,“ zdôraznila. Dodala, že Slovensko je momentálne jediná krajina v strednej Európe, ktorá takéto zariadenie nemá.

Poslanec Markovič navrhol, aby záchytky zriaďovali obce po dohode s rezortom vnútra, ktorý by tiež určil spádové územie záchytnej izby. Rovnako chce presadiť, aby zriaďovanie a prevádzkovanie záchytiek vykonávali obce ako prenesený výkon štátnej správy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu