Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Po opitom 16-ročnom vodičovi museli policajti strieľať!

Zobraziť galériu (6)

ROŽŇAVA – Včera v noci to v Rožňave vyzeralo ako na divokom západe! Policajti boli nútení strieľať na auto, ktoré bez "vodičáku" riadil iba 16-ročný mladík podgurážený alkoholom. Jeho agresívna jazda sa skončila v múriku oplotenia rodinného domu. Ako mladistvému mu tearz hrozia až štyri roky väzenia.

Zo zločinu útoku na verejného činiteľa polícia obvinila Otta z obce Lipovník, ktorý takto vyvádzal okolo pol druhej v noci. Spolu s ním bol v aute aj 19-ročný Viktor. Polícia uviedla, že Otto vo Fiate Uno „agresívnym spôsobom jazdy ohrozoval ostatných účastníkov cestnej premávky, na Jovickej ulici jazdil v protismere a na výzvy a znamenia policajtov na zastavenie nereagoval, ale vozidlo nasmeroval priamo na nich“.

V agresívnej jazde pokračoval Otto smerom na Brzotín, pričom naďalej nerešpektoval výzvu policajtov na zastavenie. Policajti preto použili varovný výstrel do vzduchu. Otto však nezastavil, vystrelili preto na zadné pneumatiky auta. Strela zasiahla palivovú nádrž, z ktorej začala vytekať nafta. Otto v jazde pokračoval až do obce Jovice, kde však nezvládol riadenie a v ľavotočivej zákrute narazil do múrika oplotenia rodinného domu. S autom sa prevrátil na bok.

Osádku vozidla policajti previezli na ošetrenie do rožňavskej nemocnice. Otto utrpel ľahké zranenie s dobou liečenia do siedmich dní, Viktor zranený nebol. U Otta zistili požitie alkoholu v množstve 0,81 mg/l alkoholu v dychu. Polícia tiež zistila, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Služobný zákrok polícia vyhodnotila ako oprávnený. Otta umiestnili do cely policajného zaistenia. Informovala o tom košická policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu