Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ovinili 10 prevádzačov, prepašovali 120 migrantov

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ slovenskej cudzineckej polície v pondelok obvinil skupinu desiatich prevádzačov vo veku od 19 do 28 rokov, ktorí od septembra do decembra 2007 prepašovali cez Slovensko do Rakúska približne 120 nelegálnych migrantov z Ukrajiny a Moldavska.

Informovala o tom Vladimíra Hrebeňáková z Ministerstva vnútra. Skupina má na konte najmenej 30 nelegálnych akcií, pričom za jeden prevoz inkasovali 15 000 Sk (497,91€), celkovo zarobili asi 500-tisíc Sk (16 596, 96 €).

Všetci čelia obvineniu z trestného činu prevádzačstva, za čo im hrozí väzenie na sedem až desať rokov. Skupina prevádzačov na viacerých miestach v Bratislave naložila migrantov do osobných motorových vozidiel a prevážali ich do blízkosti hraničného priechodu Jarovce-Kittsee s tým, že im ukázali smer kadiaľ prejsť a kde sa majú skryť a počkať na ďalšieho prevádzača.

Ten pod rôznymi zámienkami na seba sústreďoval pozornosť a brzdil dopravu s cieľom nerušene naložiť nelegálnych migrantov, ktorí prešli do Rakúska. Ďalší člen organizovanej skupiny ich potom previezol do vnútrozemia Rakúska na vopred dohodnuté miesto, dodala Hrebeňáková.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu