Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Obvinili 9 futbalových funkcionárov za úplatky 25-30 tisíc!

BRATISLAVA - Polícia obvinila deväť ľudí za korupciu vo futbale. Funkcionári menšieho klubu na západnom Slovensku údajne uplácali na jar tohto roku v štvrtoligových zápasoch rozhodcov a delegátov.

Novinárom to dnes povedal policajný prezident Ján Packa. Medzi obvinenými sú dvaja predstavitelia futbalového klubu, rozhodcovia a delegáti Západoslovenského futbalového zväzu. "Išlo o dva zápasy toho istého futbalového klubu," povedal Packa.

Pri prvom zápase podľa neho klub pomocou úplatku 25.000 Sk (830 eur) porazil svojho súpera 3:0, v ďalšom mužstvo vraj aj vďaka 30-tisícovému úplatku (996 eur) remizovalo.

Podľa denníka Šport sa úplatky objavili pri zápasoch futbalového klubu Ludanice v Topoľčianskom okrese. Obvineným futbalovým funkcionárom hrozí v prípade preukázania viny trest do troch rokov väzenia, rozhodcovia môžu dostať až osemročný trest.

Podozrenie z úplatkárstva vo štvrtej lige je ďalším korupčným prípadom v slovenskom futbale po obvinení niekdajšieho druhého muža Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Vladimíra Wänkeho a bývalého poslanca SMK Józsefa Kvardu.

Wänke podľa vyšetrovateľov prevzal od majiteľa klubu Eldus Močenok úplatok desaťtisíc korún (332 eur) za registráciu prestupu hráča. Na jar tohto roka okrem toho polícia obvinila z korupcie troch funkcionárov a rozhodcu z nižšej futbalovej súťaže, medzi nimi aj Kvardu, ktorý je v súčasnosti podpredsedom trnavskej krajskej samosprávy.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu