Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Parlament definitívne schválil zdravotnícku reformu

BRATISLAVA – Parlament schválil zvyšné štyri návrhy zákonov zdravotníckej reformy.

Pri návrhu zákona o rozsahu zdravotnej starostlivosti uhrádzanej na základe verejného zdravotného poistenia poslanci oslobodili od poplatkov deti do troch rokov.

Odmietli tak návrh poslankyne Slobodného fóra Ľubice Navrátilovej, ktorá presadzovala oslobodenie od poplatkov detí do šiestich rokov. Za návrh zákona zo 147 prítomných hlasovalo 83, proti sa vyslovilo 62 poslancov, zdržali sa dvaja. Za zákon o zdravotnej starostlivosti hlasovalo zo 146 poslancov 82, proti bolo 61, zdržali sa dvaja a jeden poslanec nehlasoval.

Poslanci väčšinou 82 hlasov zo 146 prítomných odsúhlasili aj návrh zákona o poskytovateľoch zdravotnej starostlivosti. Zákon odmietlo 61 poslancov a traja sa hlasovania zdržali. Poslanci na návrh Márie Majdovej (KDH) do zákona doplnili ustanovenia o mobilných hospicoch. Do zákona tiež doplnili ustanovenia o leteckej záchrannej službe.

Na záver hlasovania poslanci schválili aj návrh zákona o záchrannej zdravotnej službe. Napriek pôvodnej podpore strany Smer jej poslanci napokon zákon nepodporili. Zo 147 prítomných za návrh hlasovalo 88, proti bolo 52 a siedmi sa hlasovania zdržali. Po poludní predsedajúci Béla Bugár prerušil rokovanie parlamentu. Schôdza bude pokračovať o 14:00.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu