Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Úrad sa znova pokúša predať Fruniho jachty a člny

Vladimír Fruni
Vladimír Fruni

BRATISLAVA - Bratislavský obvodný úrad sa pokúsi opäť predať majetok jedného z konateľov skrachovaných nebankových subjektov BMG Invest a Horizont Slovakia Vladimíra Fruniho, ktorý si odpykáva 11,5-ročný trest.

Ide už o druhé ponukové konanie, prvé bolo neúspešné. Ako povedal vedúci organizačného oddelenia Obvodného úradu v Bratislave Ján Ševčík, komisia, ktorú menoval prednosta obvodného úradu, na budúci týždeň otvorí obálky s ponukami.

Ševčík však už naznačil, že o dve jachty, tri člny, tri podvozky a auto Volvo zatiaľ nie je veľký záujem. Z Fruniho majetku sa úradu podarilo zbaviť iba terénneho vozidla, ktoré si zobral Krajský úrad životného prostredia v Bratislave.

Ponuky odmietli aj Ministerstvo vnútra či Hasičský a záchranný zbor, ktorí mali na majetok bezplatný nárok. Ako sa v minulosti vyjadril prednosta úradu Otto Galis, do úvahy prichádza aj krajná možnosť a to, že tieto komodity nejakým spôsobom zlikvidujú, napríklad ich dajú do šrotu.

Pre úrad znamená správa Fruniho majetku veľkú finančnú záťaž. Náklady sa už vyšplhali do jedného milióna korún (33 194 €). Bratislavský obvodný úrad sa stal správcom tohto zhabaného majetku na základe poverenia pezinského Špeciálneho súdu.

Špeciálny súd sa prípadom začal zaoberať na základe výzvy chorvátskeho veľvyslanectva po zaistení majetku. Lode prebral od Interpolu a následne ich zveril obvodnému úradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu