Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Proces s Adamčovou skupinou na Špeciálnom súde

(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie s členmi údajnej východoslovenskej zločineckej skupiny Branislava Adamča sa začne vo štvrtok na Špeciálnom súde v Pezinku.

Obžalobu voči skupine prijal senát začiatkom júla, šesť zo 17 skutkov skupiny vylúčil na samostatné konanie. Za zvyšné skutky, vrátane vraždy Arpáda Nistora, sa pred súd postaví 12 členov skupiny.

Dvanásť členov Adamčovej skupiny má podľa obžaloby na svedomí 17 skutkov, okrem iných aj trestný čin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, vraždu Arpáda Nistora, krádeže, ublíženie na zdraví, vydieranie, hrubý nátlak, poškodzovanie cudzej veci, všeobecné ohrozenie, nedovolené ozbrojovanie a podplácanie. Spis má 10 zväzkov, čo je približne 4 600 strán, prokurátor navrhuje vypočuť počas pojednávania viac ako 70.

V júni minulého roku Adamča odsúdili na 24 rokov väzenia. Krajský súd v Banskej Bystrici ho uznal za vinného z vraždy Mariána Karcela, svedka v prípade údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka. Rozsudok nie je právoplatný. Adamča stíhajú aj za prevádzačstvo a vraždu mladej ženy a desaťročného chlapca z konca roku 2004 v Moste pri Bratislave.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu