Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Údajného mafiánskeho bossa obžalovali z ďalšej vraždy

Braislav A. čelí už dlhší čas obžalobe z vraždy podnikateľa, ktorý usvedčil z vydierania iného popredného predstaviteľa podsvetia Mikuláša Černáka.
Braislav A. čelí už dlhší čas obžalobe z vraždy podnikateľa, ktorý usvedčil z vydierania iného popredného predstaviteľa podsvetia Mikuláša Černáka. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Údajného bossa východoslovenskej mafiánskej skupiny Branislava A. obžalovala prokuratúra z ďalšej vraždy a iných zločinov vrátane podplácania polície.

Obžalobu na muža známeho aj z prípadu vraždy svedka v procese s Mikulášom Č. podala prokuratúra minulý týždeň. ČTK o tom dnes informovala hovorkyňa Špeciálneho súdu Katarína Kudjáková.

Okrem Branislava A. prokuratúra obžalovala aj ďalších 11 ľudí. Najzávažnejším prípadom je vražda z roku 2004, pri ktorej mali obžalovaní svoju obeť uškrtiť lanom. Gang okrem toho čelí obžalobe z krádeží či vydierania.

Samotný Branislav A. sa tiež bude zodpovedať z obžaloby z podplácania policajta Michala Petrusa, ktorý mal skupine za úplatu dávať informácie o pripravovaných policajných akciách. Petrusa už vlani za prijímanie úplatku od "adamčovcov" Špeciálny súd odsúdil na šesť rokov väzenia, verdikt však zatiaľ nie je právoplatný.

Branislav A. čelí už dlhší čas obžalobe z vraždy podnikateľa, ktorý usvedčil z vydierania iného popredného predstaviteľa podsvetia Mikuláša Č. Banskobystrický krajský súd Branislava A. za nájomnú vraždu Mariána Karcela odsúdil na 24 rokov väzenia, obžalovaný sa však proti rozsudku odvolal. V predošlých rokoch Branislava A. krajský súd v prípade Karcelovej vraždy dvakrát oslobodil, Najvyšší súd však jeho rozhodnutia pre nové zistenia zrušil.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu