Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Údajný mafiánsky boss odmietol, že uplácal policajta

Branislav Adamčo pred súdnym pojednávaním.
Branislav Adamčo pred súdnym pojednávaním. (Zdroj: TASR)

PEZINOK - Údajný šéf východoslovenskej mafiánskej skupiny Branislav Adamčo dnes odmietol, že za úplatky získaval od polície informácie o pripravovaných raziách.

Adamčo to povedal pred Špeciálnym súdom ako svedok v prípade michalovského kriminalistu Michala Petrusa. Ten mal podľa obžaloby dávať Adamčovcom za pravidelné úplatky informácie o činnosti polície proti ich skupine. "Je to úplný nezmysel," reagoval Adamčo na otázku, či od Petrusa získaval za úplatky informácie o policajných plánoch.

Adamčo, ktorý je v prípade obvinený z podplácania, tiež čelí obžalobe z vraždy podnikateľa Mariána Karcela - svedka v kauze údajného bossa banskobystrického podsvetia Mikuláša Černáka. Za to ho už uznal za vinného banskobystrický krajský súd, Adamčo sa však odvolal. Adamčo je okrem toho vo väzbe aj za údajné vraždy ďalších dvoch ľudí.

Petrus podľa prokuratúry prijímal od skupiny "Adamčovcov" v rokoch 2005 a 2006 raz do mesiaca desaťtisícový úplatok, začo im mal prezrádzať policajné plány. Polícia prichytila Petrusa pri preberaní peňazí v júni minulého roka, keď s ňou jeden z údajných mafiánov spolupracoval ako agent. Za prijímanie úplatkov a zneužitie právomoci verejného činiteľa hrozí Petrusovi väzenie od päť do 12 rokov.

Súd dnes odročil proces na október, keď by mali vypovedať ďalší svedkovia, ktorí tento týždeň pred súd neprišli.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu