Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Ministra vnútra Vladimíra Palka nebudú trestne stíhať

Vladimír Palko
Vladimír Palko

BRATISLAVA - Uznesenie o zastavení trestného stíhania začatého na základe trestného oznámenia 38 pracovníkov spravodajstva televízie Markíza doručili dnes ministrovi vnútra Vladimírovi Palkovi.

V uznesení prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry konštatuje, že skutok nie je trestným činom a nie je ani dôvod na postúpenie tejto veci. Dozorujúci prokurátor sa podľa tlačovej hovorkyne generálneho prokurátora Svetlany Husárovej stotožnil s názorom vyšetrovateľa.

Trestné stíhanie na ministra podali pracovníci redakcie spravodajstva, ako aj časť vedenia komerčnej televízie v septembri minulého roka za výroky, ktoré odzneli z jeho úst v jednej z relácií Na telo.

Zároveň proti nemu podali žalobu na ochranu osobnosti. Palko v relácii okrem iného povedal: "Vy ste normálna skorumpovaná televízia, kde sú skorumpovaní spravodajci. Prosím vás vy normálne klamete. Celý čas čo ste začali túto reláciu vy klamete, vy si vymýšľate, ... gangsterská práca, pane."

Palko tiež uviedol, že televízia kope za ľudí, ktorí si želajú spochybnenie polície. Na otázku redaktora, ktorý sa ministra pýtal, či chcel povedať, že kope za mafiu, Palko odpovedal: "V istom zmysle je to tak." Na záver minister na adresu televízie dodal: "Ste hanbou slovenských médií vaša televízia."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu