Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Bývalý manažér 1. FC Košice dostal 10 rokov

Peter Hlaváč
Peter Hlaváč

KOŠICE - Košický okresný súd odsúdil na desať rokov do väzenia bývalého manažéra futbalového klubu 1. FC Košice Petra Hlaváča. Uznal ho vinným z ťažkého ublíženia na zdraví s následkom smrti, ako aj z pokusu o poisťovací podvod.

Hlaváč sa proti rozsudku prvostupňového súdu ihneď odvolal, prípadom sa bude zaoberať krajský súd.

Exmanažér podľa obžaloby ešte 7. septembra 2002 v noci zbil svoju priateľku, plavkyňu Katarínu Jonecovú. Stalo sa to bezprostredne po tom, čo si prečítal esemesku, ktorá prišla na jej mobil a ona sa vzápätí priznala, že má intímneho priateľa. Podľa obžaloby jej uštedril početné údery do hlavy a trupu i kopance do brucha, pravého bedra a ďalších častí tela, pričom jej spôsobil viaceré ťažké zranenia, okrem iného i pomliaždenie mozgu. Jonecová po úderoch a kopancoch upadla do kómy, z ktorej sa už neprebrala a o štyri a pol mesiaca zomrela.

Hlaváč sa dnes opätovne ospravedlnil rodičom Kataríny Jonecovej. Zdôraznil, že je mu ľúto všetkého, čo sa stalo, ale v čase činu nepredpokladal, že by jeho konanie mohlo viesť až k takým následkom.

Jeho spoluobžalovanému v druhom bode obžaloby Jozefovi J. za pokus o poisťovací podvod súd vymeral dva roky s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu štyri roky. Mali sa pokúsiť od poisťovne vylákať na poistnom 1,2 milióna korún (39 833 €). Rozsudok nie je právoplatný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu