Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Sme: Skládka v Pezinku sa môže stavať

BRATISLAVA - Slovenská inšpekcia životného prostredia (SIŽP) zamietla všetky odvolania mesta Pezinok a občianskych aktivistov proti výstavbe skládky odpadu v meste. Informoval o tom dnes denník Sme.

Šance zabrániť stavbe skládky, proti ktorej Pezinčania niekoľkokrát protestovali, je podľa denníka už len malá, keďže by sa aktivisti museli obrátiť na súdy.

Inšpekcia životného prostredia sa podľa Sme nezaoberala kľúčovou námietkou aktivistov, ktorou bolo zahájenie výstavby skládky v rozpore s územným plánom mesta Pezinok. Stavbu umožnil aj Krajský stavebný úrad v Bratislave, ktorého prednostom je nominant vládneho Smeru-SD Ján Man mladší. Ten je zároveň vlastníkom pozemku pod skládkou. Prednosta sa síce nechal s procesu rozhodovania vylúčiť, jeho podriadení však územné rozhodnutie na výstavbu skládky dali, pripomenulo Sme. SIŽP podľa denníku argumentoval, že mu neprináleží skúmať rozhodnutia iných orgánov štátnej správy.

Skládku odpadu buduje spoločnosť Westminster Brothers. Pôvodne ju mala postaviť spoločnosť Ekologická skládka otca prednostu Krajského stavebného úradu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu