Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Hasiči majú nového prezidenta, je ním Alexander Nejedlý

Hasiči hasia požiar v areáli bývalého pivovaru Stein v Bratislave
Hasiči hasia požiar v areáli bývalého pivovaru Stein v Bratislave

BRATISLAVA - Hasiči majú nového prezidenta, stal sa ním 43-ročný Alexander Nejedlý.

Do funkcie ho dnes vymenoval minister vnútra SR Robert Kaliňák. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Alena Bučeková.

Prioritou nového prezidenta je stabilizovať zbor. Nevyhnutnosťou je aj prijať novú platovú tabuľku, ktorá by k hasičom prilákala dostatok schopných, mladých, vzdelaných a fyzicky zdatných ľudí.

Dôraz kladie aj na rekonštrukciu hasičských staníc a obnovu hasičskej techniky chce riešiť nielen prostredníctvom štátneho rozpočtu, ale aj alternatívnymi finančnými zdrojmi z prostriedkov Európskej únie.

Nový šéf hasičov vyštudoval Akadémiu Policajného zboru v Bratislave, odbor ochrana osôb a majetku so špecializáciou na protipožiarnu ochranu, pre špecializáciu ochrany pred požiarmi sa však rozhodol už na Strednej priemyselnej škole stavebnej v Žiline.

Ako uviedla Bučeková, detailne pozná prácu hasičov, pretože počas svojej profesionálnej kariéry prešiel mnohými funkciami od hasiča a hasiča záchranára cez veliteľa družstva, veliteľa zmeny, zisťovateľa príčin vzniku požiarov, vedúceho vnútorného oddelenia, vedúceho oddelenia prevencie, vedúceho oddelenia prevádzkovo – technického až po riaditeľa Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu