Štvrtok24. október 2024, meniny má Kvetoslava, zajtra Aurel

Policajt mimo služby počul dron a odhalil pašované cigarety

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

ZÁHOR - Prípad nelegálnej držby tabakových výrobkov odhalil policajt Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance v čase mimo služby. V piatok (14. 6.) v nočných hodinách za záhradou svojho rodinného domu v katastrálnom území obce Záhor (okres Sobrance) začul zvuk drona a spozoroval osobu s balíkom cigariet. Informovala o tom hovorkyňa RHCP Sobrance Agnesa Kopernická.

"Osobu zadržal a privolal hliadku mobilnej zásahovej jednotky Policajného zboru RHCP Sobrance, ktorá zabezpečila miesto nálezu cigariet spolu so zadržanou osobou, miestnym obyvateľom, až do príchodu hliadky Stanice colného úradu Michalovce," uviedla Kopernická.

archívne video

Mládež má ľahký prístup k tabakovým a nikotínovým výrobkom, pomohlo by odoberanie licencií predajcom za predaj neplnoletým (Zdroj: TASR/Jakub Popelka)

V balíku sa nachádzalo 4400 kusov cigariet značky Jin Ling bez slovenských kontrolných známok na označenie tovaru. Únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov vyčíslili na sumu 655 eur. "Osobu obmedzenú na osobnej slobode spolu s tovarom si prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu finančnej správy, pobočka Východ na ďalšiu realizáciu pre podozrenie zo spáchania trestného činu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru," doplnila Kopernická.

Viac o téme: Polícia SobranceDronZáhorPašované cigarety
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu