Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Pracovná skupina zasadala k opatreniam na zlepšenie bezpečnostnej situácie

Juraj Gedra
Juraj Gedra (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na Úrade vlády (ÚV) SR sa v piatok uskutočnilo úvodné zasadnutie pracovnej skupiny k príprave opatrení a návrhu zákona na zlepšenie bezpečnostnej situácie, ktoré vyplýva zo stredajšieho (22. 5.) uznesenia kabinetu. Informovali z tlačového a informačného odboru ÚV SR.

"Členovia pracovnej skupiny predstavili základné ideové opatrenia, ktoré budú ďalej rozpracované na rezortnej úrovni do konkrétnej legislatívno-technickej podoby," priblížili z ÚV SR. Otvorená bola aj téma kvality mediálneho prostredia a záujem zapojiť do skvalitnenia spoločenského prostredia aj samotné médiá, ktoré sa veľkou mierou na ňom podieľajú.

Tlačová konferencia ministra vnútra a prezidenta Policajného zboru o ďalších obvinených v prípadoch schvaľovania trestného činu vyšetrovaných NAKA (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Na zasadnutí pracovnej skupiny sa zúčastnili zástupcovia ministerstiev, ako aj bezpečnostných zložiek SR. "Na ministerstvá bol postúpený zoznam opatrení, ktoré je potrebné aplikovať na rezortnej úrovni s cieľom zlepšenia bezpečnosti a odolnosti SR," podotkli. Vedúci ÚV SR Juraj Gedra vyzdvihol preventívny účinok opatrení, ktoré boli zrealizované na jednotlivých rezortoch, a zadefinoval základnú ideu, na ktorej bude fungovať pracovná skupina, a to rešpekt k inému názoru.

 

Viac o téme: OpatreniaPracovná skupinaBezpečnostná situácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu