Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Sme spojení s tajnou službou Slovenskej republiky: Máme informácie o atentáte na Fica, tvrdí Orbán

Viktor Orbán
Viktor Orbán (Zdroj: SITA/AP Photo/Denes Erdos)

BRATISLAVA - Maďarské tajné služby sú v neustálom kontakte so slovenskými tajnými službami, ako aj so službami iných krajín, napríklad v rámci siete európskych krajín či členských krajín NATO. Maďarsko tak má informácie o tom, čo sa stalo pri atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica. Konštatoval to vo štvrtok v rozhovore pre denník Blikk maďarský premiér Viktor Orbán.

archívne video

Atentát na Roberta Fica

Podľa Orbána mnoho ľudí adresovalo kritiku slovenským tajným službám kvôli tomu, čo sa stalo. V prípade politikov sa podľa neho riziko nedá úplne eliminovať, keďže nemožno očakávať, že by sa nestretávali s ľuďmi. "Absolútna bezpečnosť teda neexistuje," dodal s poznámkou, že nepriestrelnú vestu on sám nikdy nenosil a nenosí ani v súčasnosti.

"Zatiaľ nevieme, či máme dočinenia s osamelým páchateľom. O ňom vieme, že robil kampaň po boku bývalého ľavicového kandidáta na prezidenta. Je to človek podporujúci vojnu, ktorého najväčšou výhradou voči súčasnému slovenskému premiérovi bolo práve to, že vojnu nepodporuje. Isté je, že Ficova strana Smer-SD je strana, ktorá bráni tradičné hodnoty, je suverenistickou stranou, ktorá si cení národnú nezávislosť, a je zároveň mierovou stranou. Na druhej strane je progresívny, ľavicový, medzinárodný atentátnik podporujúci vojnu," povedal predseda maďarskej vlády.

Viac o téme: StreľbaAtentátTajná službaRobert FicoViktor Orbán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu