Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Dobrovoľníci vysadili v Nízkych Tatrách 10-tisíc stromčekov: Je to nový rekord!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MALUŽINÁ - Početná partia dobrovoľníkov povysádzala vo štvrtok v Nízkych Tatrách neďaleko Malužinej 10.000 kusov nových stromčekov. Ide o nový slovenský rekord v počte stromčekov zasadených za jeden deň. Potvrdil to rekordológ Igor Svítok. Akcia sa uskutočnila v rámci iniciatívy Voda pre stromy.

Rekordológ hodnotil, že akcia prebehla hladko. Dobrovoľníkom podľa Svítoka väčšinu dňa prialo aj počasie. "Zároveň sa dnes podarilo vysadiť dvojmiliónty stromček v Tatrách v rámci tohto projektu, ktorý už roky pomáha slovenským lesom," povedal. Plocha výsadby tak presiahla už 800 hektárov. História projektu siaha do roku 2012.

Každoročne pribudnú v slovenských horách desiatky tisícok nových stromov. Projekt je realizujú v spolupráci s Lesmi Slovenskej republiky. Tento rok podniku venovali 185.000 kusov sadeničiek. "Na výsadbe v rámci územia Lesnej správy Malužiná sa dnes podieľalo 66 dobrovoľníkov. Išlo o listnaté aj ihličnaté sadenice, smreky, smrekovce, jedle a buky," uviedol pre TASR vedúci úseku komunikácie obchodnej spoločnosti Lidl Slovensko Tomáš Bezák.Skonštatoval, že o projekt Voda pre stromy prejavujú zamestnanci z celého Slovenska každoročne veľký záujem. Prihlásených dobrovoľníkov je toľko, že o ich účasti na akcii rozhoduje náhoda.

Viac o téme: DobrovoľníciStromčekyNízke TatryVoda pre stromy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu