Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Veľká slovenská banka oznámila ZMENU: Tieto platobné karty u nej úplne končia!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - UniCredit Bank končí s Visa platobnými kartami. UniCredit v rámci partnerstva so spoločnosťou Mastercard modernizuje všetky svoje debetné a kreditné karty na karty Mastercard Touch Card™. Tie zároveň obsahujú prvky pre nevidiacich a slabozrakých, vďaka čomu budú ešte prístupnejšie. Prechod na nové karty by sa mal začať v auguste.

archívne video

Minister financií Ladislav Kamenický informuje o aktuálnych ekonomických témach (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Zjednotenie poskytovateľa platobných kariet uskutočňuje skupina UniCredit Group v rámci jednotnej kartovej stratégie vo všetkých krajinách, kde pôsobí. Prechod na nové karty sa bude týkať všetkých kariet, bude postupný a začne v auguste toho roka. Klientov budeme o detailoch včas informovať, pripravujeme aj informácie vo forme často kladených otázok a odpovedí," povedala pre Topky.sk Zuzana Ďuďáková, hovorkyňa UniCredit Bank. Visa karty už v banke nebudú ani na požiadanie.

Veľká slovenská banka oznámila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR - František Iván)

"Karty s touto novou funkciou budú v priebehu roka 2024 postupne zavedené pre všetkých klientov v dvanástich krajinách, v ktorých banka pôsobí, čo predstavuje približne 20 miliónov kariet,“ približila ďalej hovorkyňa.

 

Dizajn karty Mastercard Touch Card™ je založený na systéme bočných drážok, ktoré pomáhajú spotrebiteľom identifikovať správnu kartu len na základe dotyku. Výrazná drážka pomáha zrakovo postihnutým klientom rozlíšiť vlastné platobné karty.

Veľká slovenská banka oznámila
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Karta je navrhnutá tak, aby zvýšila nezávislosť ľudí so zrakovým postihnutím pri platbách kartou na internete alebo v obchode. Odhaduje sa, že v Európe žije viac ako 30 miliónov nevidiacich a slabozrakých ľudí. V priemere 1 z 30 Európanov trpí stratou zraku.

Viac o téme: VisaMastercardUniCredit Bank
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu