Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

KDH je pripravené na stretnutie lídrov: Musíme urobiť všetko pre zmier, tvrdí Majerský

Milan Majerský
Milan Majerský (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Kresťanskodemokratické hnutie je stále pripravené na stretnutie lídrov parlamentných strán s prezidentkou Zuzanou Čaputovou a jej nástupcom Petrom Pellegrinim po minulotýždňovom útoku na premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Uviedol to predseda KDH Milan Majerský s tým, že treba urobiť všetko pre zmierenie a upokojenie spoločnosti.

"Teraz musíme všetci začať od seba a urobiť všetko pre zmierenie a upokojenie našej spoločnosti. Stretnutie za jedným stolom, ako i stiahnutie kontroverzných zákonov z rokovania parlamentu je to najmenej, čo môžeme ako opozícia a koalícia v súčasnej situácii urobiť," povedal Majerský.

video

Tlačová konferencia strany SaS na tému Výzva lídrom politických strán. Zastavme to! (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Po atentáte na premiéra pozvali prezidentka a jej zvolený nástupca lídrov všetkých parlamentných strán na stretnutie s cieľom upokojiť situáciu a odmietnuť násilie. Pellegrini cez víkend informoval, že na tzv. okrúhly stôl ešte zrejme nedozrel čas. Rovnako to vidí aj podpredseda Smeru-SD Robert Kaliňák, ktorý ideu stretnutia ocenil. Šéf SNS Andrej Danko reagoval, že by bolo falošné hovoriť o tom, že stretnutie by zmierilo spoločnosť. Hlas-SD aj opozičné strany boli pripravené prísť na stretnutie.

Viac o téme: ZmierKDHMilan MajerskýStretnutie lídrovAtentát na Robera Fica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu