Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Nitra sa potrebuje zbaviť zápachu z kafilérie

kafiléria v Nitre
kafiléria v Nitre

NITRA – Nitrianska kafiléria je tŕňom v oku nielen tým, ktorí žijú v jej blízkosti, ale už aj vedeniu mesta.

Poslanci na poslednom zastupiteľstve doplnili do územného plánu mesta vetu “podporovať ukončenie prevádzky a zrušenie zariadenia na zneškodňovanie živočíšneho odpadu v Horných Krškanoch.” Ako uviedol nitriansky primátor Jozef Dvonč - “východiskom je urobiť právnu analýzu tohto stavu a potom na základe toho podnikať ďalšie kroky.

Budem rokovať s predstaviteľmi firmy a hľadať možnosti minimálne na zamedzenie všetkých negatívnych javov, ktoré môže táto prevádzka obyvateľom Nitry spôsobovať”. Dodal, že samospráva nemá páky na premiestnenie kafilérie. Kafilériu v Nitre prevádzkuje spoločnosť N-Adova, s.r.o.

Obyvatelia Horných Krškán proti zápachu z kafilérie protestujú už roky, naposledy v auguste minulého roku spísali petíciu. "Toľké roky nám to znepríjemňuje život, že to je katastrofa, tu sa nedá existovať. Je to hrozné na psychiku, ľudia už toho majú plné zuby a mesto s tým nič nerobí,“ povedala vtedy členka petičného výboru Darina Sonnenscheinová.

S riaditeľom spoločnosti N-Adova, s.r.o.,Vladimírom Filom sa agentúre SITA spojiť nepodarilo, pred časom však uviedol, že namontovali moderné a mimoriadne výkonné spaľovače pachov, aké údajne nemá žiadna iná kafiléria v strednej Európe. Kafiléria existuje v Nitre v rôznych formách už od roku 1923.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu