Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

PRIESKUM dôveryhodnosti Ficových ministrov priniesol prekvapenie: Komu voliči veria najviac?

Erik Tomáš, Tomáš Drucker a Tomáš Taraba sú najdôveryhodnejší ministri vo vláde Zobraziť galériu (4)
Erik Tomáš, Tomáš Drucker a Tomáš Taraba sú najdôveryhodnejší ministri vo vláde (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejším členom vlády sa stal minister práce, sociálnych vecí a rodiny SR Erik Tomáš (Hlas-SD) spoločne s ministrom školstva Tomášom Druckerom (Hlas-SD). Vyplýva to z nového prieskumu dôveryhodnosti členov vládneho kabinetu Roberta Fica.

archívne video

Kontrolný deň predsedu vlády SR Roberta Fica na ministerstve zdravotníctva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

S najlepším výsledkom skončili ministri Tomáš a Drucker. Dôveruje im 47 percent opýtaných. Tomášovi nedôveruje 47 percent respondentov a Druckerovi 44 percent. Vyplýva to z prieskumu agentúry Focus pre TV Markíza, v ktorom zisťovali dôveryhodnosť členov kabinetu Roberta Fica. 

PRIESKUM dôveryhodnosti Ficových ministrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV Markíza/FOCUS)

Prekvapenie nastalo pri ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (SNS). Kým v novembri mu po nástupe novej vlády dôverovalo 35 percent opýtaných, v apríli tohto roka si polepšil na 43 percent. Dôveryhodnosť sa mu tak dvihla najviac zo všetkých členov vlády.

PRIESKUM dôveryhodnosti Ficových ministrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV Markíza/FOCUS)

Za ním nasledujú minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši, ministerka hospodárstva Denisa Saková a šéf rezortu vnútra Matúš Šutaj Eštok. Všetci majú zhodne 42-percentnú dôveryhodnosť. Šutaj Eštok si ako druhý najviac polepšil, pretože mu stúpla dôveryhodnosť o sedem percent. Saková si naopak o percento pohoršila.

Nasledujú ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (40 %), minister zahraničných vecí Juraj Blanár a minister financií Ladislav Kamenický majú zhodne 39-percentnú dôveru. Minister pôdohospodárstva Richard Takáč získal 35-percentnú dôveru, minister obrany Robert Kaliňák o percento menej (34 %). Premiérovi Ficovi dôveruje 35 percent opýtaných a nedôveruje 64 percent. Oproti novembru mierne klesol.

PRIESKUM dôveryhodnosti Ficových ministrov
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV Markíza/FOCUS)

Nasleduje minister dopravy Jozef Ráž (33 %), minister spravodlivosti Boris Susko (30 %), ministerka kultúry Martina Šimkovičová získala 29 percent, ktorá si o 2 percentá pohoršia oproti novembru. Na poslednom mieste skončil minister cestovného ruchu a športu Dušan Keketi s 22-percentnou dôverou.

Viac o téme: PrieskumVládaDôveryhodnosť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu