Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

PS a SaS nepodporia schôdzu k odvolávaniu ministerky zdravotníctva

Zuzana Dolinková Zobraziť galériu (2)
Zuzana Dolinková (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Opozičné strany SaS a PS nepodporia schôdzu v parlamente k odvolávaniu ministerky zdravotníctva Zuzany Dolinkovej (Hlas-SD). KDH sa bude otázkou prípadnej podpory zaoberať v utorok (16. 4.). Odvolávanie Dolinkovej v Národnej rade (NR) SR chcelo iniciovať hnutie Slovensko.

archívne video

Zuzana Dolinková odpovedá na otázky novinárov po stretnutí s Robertom Ficom počas kontrolného dňa na ministerstve zdravotníctva (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

SaS svoje rozhodnutie odôvodnila tým, že za viaceré problémy, pre ktoré chce hnutie Slovensko Dolinkovú odvolávať, je zodpovedné práve hnutie Slovensko. Bude však zvažovať, či za ministerkino odvolanie na prípadnej schôdzi zahlasuje, pretože na to podľa nej existujú dôvody. PS potvrdilo, že schôdzu nepodporí. Dôvody nepriblížilo. Kresťanskí demokrati uviedli, že sa témou budú zaoberať v utorok.

Hnutie Slovensko
Zobraziť galériu (2)
Hnutie Slovensko  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poslanci z hnutia Slovensko chceli odvolávanie ministerky iniciovať z viacerých dôvodov. Zlyhala podľa nich v rôznych oblastiach. Kritizovali napríklad zastavenie reformy, ktorá mala zaviesť maximálne čakacie lehoty na operácie. Vyčítali jej kroky pri kategorizácii nemocníc či nedostatočné riešenie krízy v ambulantnom sektore.

Ministerka zámer hnutia Slovensko nekomentovala. Zdravotníctvo podľa nej do súčasného stavu a problémov dostala vláda lídra hnutia Igora Matoviča.

Viac o téme: SchôdzaOdvolávanieSaSNRSRPSZuzana Dolinková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu