Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Veľký posun v prípade Dankovej nehody: Prokuratúra prípad uzavrela! Šéf SNS pozná svoj maximálny trest

(Zdroj: TASR/ Jakub Kotian, Pavol Zachar, Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Kauza nehody šéfa SNS Andreja Danka, ktorý začiatkom roka zdemoloval semafor v bratislavskej Dúbravke, sa výrazne posunula. Podľa najnovších informácií prokuratúra prípad uzavrela. Podpredseda parlamentu tak už vie, s akým maximálnym trestom má rátať.

Polícia vyšetrovanie uzavrela s tým, že nejde o trestný čin, ale o skutok, ktorý by mohol byť priestupkom. Na celú vec sa však ešte pozrel prokurátor. Ako teraz informoval portál tvnoviny.sk, ten rozhodol nasledovne: „ Uznesenie o postúpení veci podľa § 214 ods. 1 Tr. por. nadobudlo právoplatnosť dňa 25.03.2024. Ďalšie rozhodovanie o skutku, teda o vine a o uložení sankcií, je aktuálne v kompetencii príslušného priestupkového orgánu, ktorým je Okresný dopravný inšpektorát OR PZ Bratislava IV,“ povedala Gabriela Kováčová z Krajskej prokuratúry v Bratislave.

Andrej Danko reaguje na dopravnú nehodu (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

 

Inak povedané, Dankov prípad teraz rieši dopravný inšpektorát a hrozí mu maximálne pokuta alebo odobratie vodičského preukazu. „Páchateľovi môže v tomto prípade hroziť pokuta od 300 do 1 300 eur a zároveň zákaz činnosti viesť motorové vozidlo od jedného roka do piatich,“ povedal pre portál právnik Ivan Lomaka, ktorý sa špecializuje na dopravné nehody.

K incidentu došlo v noci z 11. na 12. januára. Šéf národniarov narazil autom do semafora a z miesta následne odišiel domov. Ako neskôr vysvetlil, musel si ísť ošetriť zranenie. Mal si vyraziť zub. Policajti museli následne dlhoročného politika sami dohľadať u neho doma. Na Danka sa práve za jeho „útek“ z miesta činu strhla vlna kritiky. Mnohým prekážalo napríklad aj to, že fúkať mu policajti dali až po 15-tich hodinách. 

Viac o téme: NehodaAndrej Danko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu