Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Koniec plesnivému chlebu! Tento jednoduchý trik tomu zabráni: Stačí jedna vec, ktorú máte určite aj doma

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Čakajú nás ťažké časy a preto treba šetriť, kde sa dá. Niekedy stačí neplytvať a nevyhadzovať jedlo, ktoré ešte môžeme zachrániť. Múdre hlavičky prišli aj na geniálny postup, ako zabrániť, aby plesnivel chlieb. Stačí využiť jednu zeleninu a všetko sa razom zmení.

Existuje šikovný vegetariánsky trik, ako zabrániť tomu, aby vám chlieb splesnivel. Všetci sme to už zažili. Chceli sme si urobiť napríklad chutné obložené chlebíčky. Siahli sme do špajze, vybrali toastový chlieb a čo nevidíme? Už sa nedá použiť, pretože splesnivel. 

Tieto modré a zelené škvrny stačia na to, aby sa každému obrátil žalúdok, a v týchto ťažkých časoch je vyhodenie jedla ako hádzanie peňazí do koša. Ale nebojte sa, pretože existuje jednoduchý spôsob, ako sa vyhnúť plytvaniu.

Koniec plesnivému chlebu! Tento
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Múdre hlavičky prišli na to, ako predĺžiť použiteľnosť chleba. Stačia stonky obyčajného zeleru a máte po probléme. Ak priložíme k chlebu zeler, vydrží aj dva, tri týždne čerstvý a nevysušený. Okrem toho sa mu vyhne aj obávaná pleseň.

@katya.mackle Reply to @bethann_louise here are some food preservation tips 🫶🏼 #zerowaste #reducewaste #foodstorage #fridgeorganization #foodpreservation ♬ Home - Edith Whiskers

Do balenia chleba stačí vložiť pár stoniek a nemusíme sa obávať, že by ovplyvnil jeho chuť či vôňu.

Iní ľudia zase radia, dať chlieb do mrazničky, kde vydrží dlhšie ako mesiac. Deň pred spotrebou ho potom stačí vytiahnuť a uložiť do chladničky, aby sa rozmrazil.

Viac o téme: ChliebPleseňZelerTipy a triky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu