Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Obrovské nešťastie pri pálení odpadkov: Iba 4-ročný chlapec bojuje po výbuchu spreja o život

(Zdroj: TASR/Diana Semanová)

PAVLOVCE NAD UHOM - Obrovské nešťastie sa stalo v nedeľu pri pálení odpadkov v obci Pavlovce nad Uhom. V ohni vybuchol sprej, ktorý vážne zranil len 4-ročné dieťa. S popáleninami ho odviezli do košickej nemocnice a jeho stav je údajne veľmi vážny a leží v umelom spánku.

archívne video

Polícia v Seredi neverila vlastným očiam: Auto šoféroval 11-ročný chlapec! (Zdroj: FB/Polícia SR)

Informuje o tom TV JOJ. Silnej explózii mal predchádzať požiar odpadu, ktorý údajne zapálili malé deti. Do ohňa hodili aj sprej, ktorý mal údajne niekoľko rokov a používal sa pri robení asfaltu. Chlapec po výbuchu utrpel vážne popáleniny na tvári a rukách. "Išlo o požiar odpadu v obci Pavlovce nad Uhom. Po našom príchode bolo zistené, že došlo k popáleniu maloletej soby," potvrdil veliteľ zásahu HaZZ Peter Topoľovský.

Podľa miestnych obyvateľov je stav chlapca veľmi vážny. "Momentálne je v umelom spánku, lebo ho to veľmi bolí," povedal jeden z nich. "Doktor povedal, že na 90 percent je v ohrození života," pridal sa ďalší zo susedov.

Prípad už vyšetruje aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie. "Polícia v tejto súvislosti prijala trestné oznámenie, ktoré v súčasnej dobe preveruje a vo veci začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Košice Lenka Ivanová.

Viac o téme: Pavlovce nad UhomVýbuch spreja
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu