Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

AKUTÁLNE Výbuch vo vodnej elektrárni v Taliansku: Hlásia troch mŕtvych, 6 ľudí je nezvestných!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky)

BOLOGNA – Šesť mužov je nezvestných a štyria utrpeli v utorok vážne popáleniny pri výbuchu vo vodnej elektrárni na severe Talianska.

Aktualizované 19:13

Traja ľudia zomreli a šiesti sú nezvestní po výbuchu a následnom požiari vo vodnej elektrárni v horskej oblasti neďaleko severotalianskeho mesta Bologna.Úmrtie troch mužov potvrdila bolonská prefektúra, pričom pri výbuchu okrem toho utrpeli zranenia traja ľudia. Hasiči pokračujú v pátraní po nezvestných, informuje agentúra AP s odvolaním sa na miestnych predstaviteľov.

Výbuch nastal okolo 15.00 h SELČ v elektrárni na priehrade Suviana vzdialenej približne 70 kilometrov od talianskeho mesta Bologna.

"Zdá sa, že požiar vypukol na deviatom podzemnom podlaží... v hĺbke približne 30 metrov. Celá elektráreň sa nachádza pod úrovňou hladiny jazera," povedal pre ANSA starosta obce Camugnano Marco Masinara.

Podľa prvotných a zatiaľ neúplných informácií sa muži zrejme nachádzali vo vnútri a pracovali na turbínach. Hasiči sa usilovali dostať na miesto, no ich postup bol problematický, dodal Masinara.

Viac o téme: Vodná elektráreňNezvestníTalianskoVýbuch
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu