Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

PREDPOVEĎ Bundy vyťahovať nemusíte: Teploty pôjdu ešte vyššie! Od stredy sa však pripravte na zmenu

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Len nedávno sme ešte nosili teplé bundy, teraz počas dňa nevieme, čo si skôr vyzliecť. Víkend sa niesol v znamení vysokých teplôt, ktoré sú typické skôr pre júl, ako začiatok apríla. Oteplenie prišlo doslova zo dňa na deň a vyzerá to tak, že tieto letné dni u nás zotrvajú minimálne do polovice týždňa. Potom sa však pripravte na to, že ortuť teplomerov si to namieri nadol.

Pondelok

Noc z nedele na pondelok sa vyznamenala teplým počasím, uvádza SHMÚ. Teploty sa pohybovali v rozmedzí 10 až 4, na západe 16 až 10 st. cez deň bude prevažne polojasno, zrána ojedinele nízka oblačnosť a mimoriadne teplo. Najvyššia denná teplota vystúpi  na 22 až 27 st. Na juhozápade bude ojedinele ešte teplejšie.Teplota na horách vo výške 1500 m bude okolo 15 st.
Fúkať bude prevažne južný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), v nárazoch ojedinele -
najmä na západe - okolo 15 m/s (55 km/h). Spočiatku na strednom a východnom Slovensku len slabý vietor. Zrážky nečakajte.

PREDPOVEĎ Bundy vyťahovať nemusíte:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Utorok

V utorok sa naše územie bude nachádzať vo veľmi teplom, pôvodom tropickom, vzduchu.
Zároveň postúpi od západu do strednej Európy studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Severným morom.

Opäť bude prevažne polojasno a mimoriadne teplo. Najnižšia nočná teplota bude 12 až 7, na západe okolo 14 st., v údoliach ojedinele chladnejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi ešte vyššie, ako v pondelok a to na 23 až 28 st. Zafúka juhovýchodný až južný vietor 3 až 8, na západe a severe ojedinele okolo 10 m/s (10 až 30, 35 km/h), a tam v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (55 km/h). Na horách nad pásmom lesa prudký až búrlivý vietor.

PREDPOVEĎ Bundy vyťahovať nemusíte:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Streda

Zmena nastane až v strede týždňa. Dôvodom bude studený front spojený s tlakovou nížou nad severozápadnou Európou, ktorý bude pomaly postupovať aj cez naše územie smerom na východ a zároveň sa rozpadávať. Bude polojasno až oblačno. Postupne od západu oblačno až zamračené a ojedinele dážď, prehánky alebo búrky. V západnej časti treba počítať s ochladením.
Najnižšia nočná teplota bude 13 až 8, v údoliach ojedinele okolo 6 st. Najvyššia denná teplota vystúpi už o niečo nižšie, no stále bude na toto ročné obdobie teplo. Pohybovať sa bude od 19 do 25, na západe a v Žilinskom kraji 12 až 18 st. Zafúka slabý juhovýchodný vietor sa postupne zmení na severozápadný 3 až 10, v nárazoch ojedinele okolo 15 (10 až 35, nárazy 55 km/h),
pri búrkach prechodne zosilnie.

PREDPOVEĎ Bundy vyťahovať nemusíte:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Štvrtok

Vo štvrtok sa k nám za studeným frontom od západu rozšíri okraj tlakovej výše. Očakávať treba malú, miestami prechodne zväčšenú oblačnosť a výnimočne prehánky. Najnižšia nočná teplota bude 12 až 7, v Žilinskom kraji a na Spiši okolo 5 st. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22, na severe miestami okolo 15 st.

PREDPOVEĎ Bundy vyťahovať nemusíte:
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SHMÚ)

Piatok, sobota, nedeľa

Aj záver týždňa bude ako celok teplotne nadnormálne. Má byť polojasno až oblačno, neskôr prevažne veľká oblačnosť. Ojedinele prehánky alebo slabý dážď, najmä na severe. Najnižšia nočná teplota 11 až 4 st. Najvyššia denná teplota 14 až 21, neskôr 16 až 24 st.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu