Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Voľby 2024 Podrobné výsledky volieb sú známe! Ako volili vaši susedia? Čísla hovoria za všetko

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Vlado Anjel, Topky/ŠÚ SR)

BRATISLAVA - Oficiálnym víťazom prezidentských volieb sa stal Peter Pellegrini (Hlas-SD), ktorý porazil v druhom kole Ivana Korčoka. Pellegrini ovládol Nitriansky aj Trenčiansky kraj, kde vyhral vo všetkých okresoch. Vyhral aj v Banskobystrickom kraji, no v rodnej Banskej Bystrici zvíťazil jeho protikandidát.

Verejnosti je už sprístupnená možnosť, na základne ktorej si môžete pozrieť podrobnejšie výsledky. Vďaka nej viete zistiť, ako volili občania vo vašej obci, či ako hlasovala susedná obec. Nájdete to vo výsledkoch druhého kola prezidentských volieb a postačí vám na to pár klikov. Zistite, ktorý kandidát sa stal favoritom vo vašom okolí. 

Príklad
Zobraziť galériu (2)
Príklad  (Zdroj: Topky.sk/Štatistický úrad SR)

V Banskej Bystrici, ktoré je rodné mesto oboch kandidátov, vyhral Korčok s 52,94 percentami, Pellegrini získal 47,05 percenta. V Banskej Bystrici prišlo k volebným urnám celkom 67,99 percenta voličov.

Volebná účasť v druhom kole volieb prezidenta SR v Bratislavskom kraji dosiahla 70,93 percenta, bola o takmer 10 percent vyššia ako v prvom kole. V hlasovaní opäť dominoval Ivan Korčok, v samotnej Bratislave získal takmer 69 percent hlasov, vyplýva z oficiálnych výsledkov Štatistického úradu.

Tlačová konferencia k vyhláseniu oficiálnych výsledkov volieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: Prezidentské voľbyPeter PellegriniIvan Korčok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu