Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Veľké upratovanie kvôli semaforu sa v sobotu cez voľby nekoná: Šéf SNS prezradil nový dátum, kedy bude zametať ulice

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/ Jakub Kotian, Pavol Zachar, Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Po tom, ako podpredseda parlamentu a šéf SNS Andrej Danko zdemoloval semafor v bratislavskej Dúbravke, avizoval, že incident si pôjde odrobiť a to celodenným upratovaním mestskej časti, kde škodu spôsobil. Udiať sa tak malo pôvodne už túto sobotu. Všetko je však inak.

Andrej Danko reaguje na dopravnú nehodu (Zdroj: Facebook/Andrej Danko - predseda SNS)

K incidentu došlo v noci z 11. na 12. januára. Šéf národniarov narazil autom do semafora a z miesta následne odišiel domov. Ako neskôr vysvetlil, musel si ísť ošetriť zranenie. Mal si vyraziť zub. Policajti museli následne dlhoročného politika sami dohľadať u neho doma. Na Danka sa práve za jeho „útek“ z miesta činu strhla vlna kritiky. Mnohým prekážalo napríklad aj to, že fúkať mu policajti dali až po 15-tich hodinách. Podpredseda parlamentu sa tak začal kajať a sľuboval, že je pripravený všetko si odpracovať. „Budem zametať Dúbravku od rána do večera,“ vyhlásil tri dni od nehody.

Netrvalo dlho a na sociálnej sieti Facebook vznikla z iniciatívy ľudí udalosť s názvom: Jarné zametanie Dúbravky s Andrejom Dankom od rána do večera. Konať sa mala 6. apríla, teda už túto sobotu. Sám Danko sa k nej dokonca oficiálne prihlásil. Ešte koncom januára potvrdil svoju účasť. „Sľub dodržím a prijímam výzvu. V apríli prídem pomôcť zametať Dúbravku. Dobrý štart, ako začať jarné upratovanie. Čistota pol života. Prajem vám peknú nedeľu,“ napísal na sociálnej sieti Instagram.

Zo sobotného upratovania však nakoniec nič nebude. Ako pre Topky.sk potvrdil Danko, akcia sa zajtra nekoná. Na svoj sľub však nezabudol a chce ho dodržať. Stane sa tak však až 26. apríla od 9. hodiny ráno.

Veľké upratovanie kvôli semaforu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Mohlo ísť o priestupok 

Čo sa týka samotnej nehody, v polovici marca bratislavská krajská prokuratúra informovala o výsledkoch skráteného policajného vyšetrovania. Tie ukázali, že v prípade Danka nešlo o trestný čin a mohol sa dopustiť priestupku. Príslušník bratislavského krajského dopravného inšpektorátu rozhodol o postúpení trestnej veci vedenej pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia okresnému dopravnému inšpektorátu v bratislavskej Dúbravke.

 "Čas mi dáva za pravdu. Škodu som nahradil. Počkám si na konečné rozhodnutie vo veci a verím, že sa potvrdí aj to, že som mal právo odísť sa domov ošetriť," reagoval podpredseda parlamentu. Vyšetrovaním sa podľa neho potvrdilo, že semafor bol funkčný a nikomu sa nič nestalo. "Po konečnom uzavretí prípadu zverejním aj snímky zranenia, aby som definitívne bláznom ako Matovič a Sulík zapchal ústa," dodal. Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) ešte krátko po nehode prisľúbil zverejnenie videozáznamu z nehody, no doteraz sa tak nestalo.

Viac o téme: NehodaAndrej DankoUpratovanie Dúbravky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu