Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Návrhom Kádára na povolenie obnovy konania sa musí opätovne zaoberať Špecializovaný trestný súd

Kristián Kádar
Kristián Kádar (Zdroj: Foto: SITA)

BRATISLAVA - Návrhom Kristiána Kádára na povolenie obnovy konania sa musí opätovne zaoberať Špecializovaný trestný súd (ŠTS). Vyplýva to z rozhodnutia Najvyššieho súdu (NS) SR. Kádár bol v roku 2019 aj za členstvo v zločineckej skupine sátorovcov právoplatne odsúdený na 25 rokov väzenia.

archívne video

Mestský súd Bratislava I odsúdil obžalovaného Ivana Biháryho na úhrný trest odňatia slobody vo výmere 9 rokov (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Vlani síce Špecializovaný trestný súd Kádárov návrh na obnovu konania zamietol, Najvyšší súd však toto uznesenie zrušil a prvostupňovému súdu prikázal, aby o návrhu opätovne rozhodol. Potvrdila to hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. Neverejné zasadnutie NS SR sa uskutočnilo v závere januára.

Sátorovci pôsobili na južnom Slovensku a v Maďarsku od roku 1999 do roku 2010. Páchali násilnú a majetkovú trestnú činnosť, najmä vraždy, likvidovali aj členov konkurenčného gangu pápayovcov a tzv. biele kone. Sátorovci v počte vrážd nemajú konkurenciu nielen na území Slovenska.

Viac o téme: NávrhSúd ŠTSObnova konaniaKristián Kádar
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu