Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Voľby 2024: Odštartovala kampaň do druhého kola! Pellegrini odmietol prvý povolebný duel s Korčokom

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar, Getty Images)

BRATISLAVA – Prezidentský kandidát, ktorý v prvom kole prezidentských volieb skočil na druhom mieste sa povolebným a predvolebným debatám zatiaľ vyhýba. Pozvánky na povolebné rozhovory zdvorilo odmietol. Plánuje Pellegrini zopakovať svoju doterajšiu taktiku a premlčať sa k druhému kolu prezidentských volieb?

Peter Pellegrini po vyhlásení víťazov 1. kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Peter Pellegrini sa odmietol zúčastniť povolebného duelu s Ivanom Korčokom na TV JOJ. Rovnako, aj počas volebnej noci, kedy sa ho verejnosť pýtala na volebnú taktiku pred druhým kolom boli jeho odpovede veľmi rozpačité a nekonkrétne. Vyzerá to tak, že prezidentský kandidát neočakával neúspech v prvom kole, stratégiu do druhého kola tak, zdá sa, pravdepodobne ešte zvolenú nemá.

Peter Pellegrini
Zobraziť galériu (5)
Peter Pellegrini  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Pellegrini by mohol ťažiť z Harabinovich priaznivcov

Pokiaľ chce Pellegrini uspieť v druhom kole a poraziť Ivana Korčoka, víťaza toho prvého, bude potrebovať viac, než len čakať na zázrak. S náskokom viac ako 5% voličom z prvého kola tak Ivan Korčok predstavuje nebezpečného súpera. Podľa Korčokových vyjadrení z volebnej noci to vyzerá tak, že prezidentský kandidát sa plánuje na druhé kolo pripraviť. Peter Pellegrini pritom o svojej predvolebnej stratégii zatiaľ mlčí.

Voľby 2024: Odštartovala kampaň
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/Jana Birošová)

Rozhodnúť môžu aj voliči neúspešného kandidáta Štefana Harabina, ktorý so ziskom 11,73% voličských hlasov skončil na 3. mieste. Práve títo voliči by mohli rozhodnúť o budúcej hlave štátu. Jedno je však jasné, obaja prezidentskí kandidáti budú musieť o potrebné hlasy na ich výhru zabojovať.

Viac o téme: Peter PellegriniPrezidentské voľbyDiskusieVoľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu