Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SNS ocenila výsledok Štefan Harabina v prvom kole prezidentských volieb

Rudolf Huliak
Rudolf Huliak (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Koaličná SNS ocenila výsledok kandidáta Štefana Harabina v prezidentských voľbách, ktorý skončil v prvom kole na treťom mieste. Informovala o tom hovorkyňa strany Zuzana Škopcová. Predseda SNS Andrej Danko odstúpil z prezidentských volieb v prospech Harabina.

"Je zrejmé, že ďalší osud prezidentských volieb je v rukách Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Opätovne však vyjadrujeme presvedčenie, že bez toho, aby si uvedomil potrebu tvrdého politického boja, je veľmi ťažké uspieť v boji s kandidátom Ivanom Korčokom," uviedla Škopcová. Poukázala na to, že SNS bude presadzovať fyzické sčítavanie hlasov. Tieto prezidentské voľby boli prvýkrát elektronické.

"SNS je však presvedčená, že sa pri sčítavaní v záujme ich objektívnosti musíme prinavrátiť k ručnému sčítaniu, ako aj k vytváraniu nového systému kontroly volieb," doplnila Škopcová. Do druhého kola prezidentských volieb postúpili Ivan Korčok, ktorý získal 42,51 percenta hlasov, a Peter Pellegrini so ziskom 37,02 percenta hlasov. Volebná účasť dosiahla 51,91 percenta.

Viac o téme: Prezidentské voľbySNSŠtefan Harabin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu