Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Som nohami pevne na zemi, v druhom kole musíme urobiť viac: Toto sú plány Ivana Korčoka

Ivan Korčok Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Vyzerá to, že som prvé kolo vyhral, komentoval neoficiálne výsledky prvého kola prezidentských volieb kandidát Ivan Korčok. Považuje to za veľké povzbudenie. Zároveň podotkol, že je nohami pevne na zemi. V druhom kole podľa neho potrebuje urobiť viac, aby oslovil voličov v celom širokom politickom spektre. Zopakoval zámer prihovárať sa intenzívnejšie voličom vládnej koalície.

"Chcem hovoriť viac k tým desiatkam tisícom voličov vládnej koalície, ktorí nesúhlasia s tým, kde vláda Slovenskej republiky ťahá Slovensko," vyhlásil Korčok. Odkazoval na voličov, ktorí namietajú napríklad premenu RTVS na štátnu televíziu alebo orientáciu vlády v zahraničnej politike. Podľa kandidáta treba tiež hovoriť o sľuboch, ktoré dala vládna koalícia. Upozorňovať chce aj na odchody mladých ľudí zo Slovenska.

aktuálne video

Vyhlásenie Ivana Korčoka k predbežným výsledkom prvého kola prezidentských volieb (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

V druhom kole sa chce uchádzať aj o hlasy voličov hnutia Slovensko a neúspešného kandidáta Krisztiána Forróa. Zopakoval, že vo svojej osobe ponúka nezávislého prezidenta, ktorý nebude konať podľa nikoho príkazov, ale bude reprezentovať krajinu a bude zabezpečovať riadny chod ústavných orgánov. Deklaruje pripravenosť spolupracovať s vládou. Zároveň sa chce v prípade potreby vždy ozvať.

Ivan Korčok
Zobraziť galériu (2)
Ivan Korčok  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Okrem občanov poďakoval Korčok za podporu politickým stranám, dobrovoľníkov, rodine i svojmu tímu, ale aj štátnym orgánom za organizáciu volieb.

 

Viac o téme: Prezidentské voľbyVíťazIvan Korčok1. kolo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu