Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Tieto voľby prežívam viac osobne, beriem ich s pokorou, hovorí Peter Pellegrini

Peter Pellegrini
Peter Pellegrini (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Bratislava 23. marca (TASR) - Prezidentský kandidát a predseda Hlasu-SD Peter Pellegrini trávi volebnú noc spolu so straníckymi kolegami. Tieto voľby však prežíva viac osobne, dodáva, že je to úplne iný pocit, ako pri parlamentných voľbách, kde sa volia politické strany.

Pellegrini po príchode do reštaurácie na petržalskej strane Dunaja novinárom sľúbil, že "nebude zavretý hore", ale bude sa snažiť vyhovieť im a odpovedať na otázky. "Tešme sa, čo dnes zažijeme," odkázal. Výsledky volieb očakáva podľa svojich slov s veľkou pokorou. "Cítim to teraz viac osobne. Predtým sme to prežívali kolektívne, teraz je to čisto len a len na mne, aby som to spracoval," povedal.

aktuálne video

Peter Pellegrini odpovedá na otázky novinárov vo svojej centrále (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Na volebnú noc v prvom kole volieb Pellegrini neočakáva návštevy ďalších podporovateľov. Myslí si, že majú zmysel skôr v druhom kole. Odpovedal tak na otázku, či príde napríklad premiér Robert Fico, šéf strany Smer-SD, ktorá Pellegriniho vo voľbách podporuje. Pellegrini verí, že sčítavanie výsledkov nebude trvať tak dlho ako pri posledných parlamentných voľbách. "Verím, že to pôjde rýchlo," dodal.

Na volebnú noc Petra Pellegriniho je podľa informácií zo strany Hlas-SD akreditovaných približne 110 novinárov zo Slovenska, Česka, Maďarska, ale aj ďalších krajín, napríklad z Turecka.

Viac o téme: Peter PellegriniPrezidentské voľby 2024
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu