Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

V ďalšej obci vypukla panika: Na Horehroní sa pohyboval medveď! Okamžité varovanie obyvateľov

(Zdroj: Getty Images)

MEDZIBROD - S príchodom teplejší dní Slovákovom opäť spôsobujú problémy medvede. Potom, ako táto naša najväčšia šelma spôsobila rozruch v Liptovskom Mikuláši a pred tým iný jedinec zohral úlohu v smrti bieloruskej turistky v Nízkych Tatrách, sú na nohách aj obyvatelia obce Medzibrod.

Obec dnes ráno uverejnila oznam, v ktorom upozorňuje občanov na to, že nad bioplynovou stanicou v Medzibrode bol ráno 22. marca 2024 spozorovaný pohyb medveďa hnedého. "Z uvedeného dôvodu žiadame občanov, aby až do prijatia opatrení sa nezdržiavali v tejto lokalite," dodala. obec. 

archívne video 

Medveď v Liptovskom Mikuláši (Zdroj: Facebook/T Taxi Liptov)

Téma medveďa hnedého sa opäť dostala do pozornosti potom, ako jeden z jedincov naháňal v Nízkych Tatrách Turistov, pričom mladá žena pri úteku v lese nešťastne spadla a utrpela fatálne poranenie hlavy. Len krátko na to iný medveď vystrašil obyvateľov Liptovského Mikuláša a ľudí doslova naháňal v uliciach mesta. 

Na území desiatich okresov v Banskobystrickom samosprávnom kraji platí od dnes mimoriadna situácia pre výskyt synantropných medveďov. Ide o okresy Banská Bystrica, Brezno, Banská Štiavnica, Detva, Lučenec, Rimavská Sobota, Žarnovica, Žiar nad Hronom, Zvolen a Poltár. Takisto vyhlásili mimoriadnu situáciu aj v okrese Prievidza.

Viac o téme: MedveďHorehronieMedzibrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu