Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Politológ sa pozrel na duel Pellegriniho a Korčoka: TENTO z nich mal prevahu! Prehovoril aj o efekte na voličov

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/ Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Debata, na ktorú sme všetci čakali, nakoniec prudké reakcie, závažné obvinenia ani okázalé výstupy nepriniesla. Utorkový duel Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka bol prvým a zároveň posledným, v ktorom sa najväčší favoriti stretli pred prvým kolom prezidentských volieb. Napriek obrovskému diváckemu záujmu však už rozhodnutie voličov podľa politológa Radoslava Štefančíka veľmi neovplyvní. Ako ho podľa neho zvládli obaja adepti na post hlavy štátu?

archívne video 

Andrej Danko sa vzdal kandidatúru v prospech Štefana Harabina (Zdroj: Topky/ Ramon Leško)

Pellegrini a Korčok museli v priamom prenose, ktorý priniesla TV Markíza, zodpovedať otázky týkajúce sa konfliktu na Ukrajine, zahraničnej politiky, predstaviť svoju víziu Slovenska, ale aj vysvetliť niektoré svoje výroky z minulosti a kauzy, či povedať, ako by reagovali v konkrétnych situáciách v prípade, že by boli do prezidentského kresla zvolení.

„Duel bol vyvážený, hoci bolo vidieť, že Peter Pellegrini má miernu prevahu. Ani nie tak v sile argumentov, ako skôr komunikačnom talente a pohybe tela. Z Ivana Korčoka vyžarovala určitá dávka neistoty, čo ho mohlo robiť zraniteľnejším,“ myslí si politológ Radoslav Štefančík.

Politológ sa pozrel na
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TV Markíza)

Obaja kandidáti boli podľa neho dobre pripravení. „Ivanovi Korčokovi určite nahrávalo do karát, že diskusia začala o zahraničnej politike, kde je bývalý minister zahraničných vecí ako doma. Tam sa mohol rozbehnúť a následne reagovať aj na otázky z domácej politiky. Stál však proti nemu silný súper. Peter Pellegrini má za sebou množstvo podobných diskusií a celý čas dával pozor na to, aby neurobil nejakú vážnu chybu,“ povedal. Vyzdvihnúť ale podľa neho treba profesionalitu oboch kandidátov a slušný prístup z oboch strán. „V určitých momentoch sa síce iskrilo viac, ale to k takýmto duelom patrí,“ doplnil.

Samotný duel však už v rozhodnutí voličov zásadnú úlohu nezohrá. „Tento duel nemal na oboch stranách mobilizačný efekt. Skôr si  myslím, že voliči sa iba utvrdili vo svojom rozhodnutí,“ uviedol Štefančík. „Skôr išlo o povinnú jazdu, o duel, na ktorý sa tak dlho čakalo,“ dodal.

Viac detailov z duelu Petra Pellegriniho a Ivana Korčoka môžete nájsť TU.

Viac o téme: Prezidentské voľbyDuelPolitológPeter PellegriniIvan KorčokRadoslav Śtefančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu