Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Policajti z Bánoviec nad Bebravou obvinili z drogovej činnosti viaceré osoby

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Bánovský policajný vyšetrovateľ obvinil 43-ročného muža zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvinený predával heroín v Bánovciach nad Bebravou a okolí. Policajti z drogovej trestnej činnosti obvinili i ďalších dvoch ľudí. Trenčianska krajská polícia o tom v utorok informovala na sociálnej sieti.

"Muž si zaobstarával heroín v Šali, a to minimálne od konca roka 2023. Drogu si následne delil na menšie dávky a predával konzumentom v Bánovciach nad Bebravou a v okolí," uviedli policajti. Policajti muža v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a následne vykonali domové prehliadky, počas ktorých našli podľa predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru (PZ) v Bratislave minimálne 67 dávok heroínu.

archívne video

Polícia prekazila ďalší dlhoročný drogový biznis, obvinila dvoch Bratislavčanov (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Spolu so 43-ročným mužom polícia zadržala aj 38-ročnú ženu, ktorá s ním bývala v spoločnej domácnosti. Žena u seba prechovávala minimálne šesť dávok heroínu. Polícia ju rovnako obvinila z drogovej trestnej činnosti," doplnili policajti.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície z Bánoviec nad Bebravou podľa nich spracoval podnet na väzobné stíhanie obvinených, oboch sudkyňa Okresného súdu Prievidza vzala do vyšetrovacej väzby.

Policajti z Bánoviec nad
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

"Bánovskí policajti akciu realizovali v jednom čase v súčinnosti s Národnou kriminálnou agentúrou (NAKA), ktorá v tom čase vykonávala akciu s krycím názvom Rybár. Počas nej príslušníci NAKA obvinili osoby z výroby heroínu a jeho následnej distribúcie v rámci územia SR," ozrejmila polícia.

Policajti z Bánoviec nad
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Príslušníci odboru kriminálnej polície PZ v Bánovciach nad Bebravou v rovnakom týždni realizovali ďalší drogový trestný čin, pri ňom zadržali iba 20-ročného muža, ktorý predával pervitín v Bánovciach nad Bebravou a v okolí, a to minimálne od roku 2022. Mladíka vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi. Obvineného za obdobný trestný čin už raz odsúdili, vtedy spáchal uvedený čin iba ako 16-ročný, za ktorý dostal podmienečný trest odňatia slobody. Mladíka vzala do väzby sudkyňa z dôvodu, aby nepokračoval v trestnej činnosti. Mužovi hrozí odňatie slobody na desať až 15 rokov

Viac o téme: Polícia Obvinenie Bánovce nad BebravouDrogyHeroín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu